Aile Eğitimleri

PDR servisi olarak velilerimize bireysel görüşmelerimizle sağladığımız desteğin yanı sıra yıl içerisinde düzenlediğimiz seminerler ile de  katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu seminerlerde çocuğun okula uyum süreci, aile içi iletişim becerileri, eşler arası doğru iletişim gibi konular ele alınıyor. Bununla birlikte yıl boyunca çocukların gelişim süreçlerinin daha iyi anlaşılmasına yönelik yazdığımız veli bültenleri ve pdr dergimizle de velilerimizi bilgilendirmeyi hedefliyoruz.

• Okula Uyum Süreci Semineri

Okula yeni başlayan anaokulu ve 1. Sınıf öğrencilerimizin velileri için düzenlenen oryantasyon semineridir. Okula başlama sürecinde yaşanabilecek çeşitli kaygı, heyecan ve problemlerden, bunlarla baş etme yollarından bahsedilir.

• Temel Gelişim Süreçleri ve Anne-Baba Tutumu Semineri

Çocuğun gelişim süreçlerinin ayrıntılı bir şekilde ele alınır ve anne-baba tutumlarının bu süreçler üzerindeki etkisinden bahsedilir.

• Aile İçi İletişim Becerileri Semineri

Aile içerisinde hem eşler arasında hem de ebeveyn ve çocuklar arasında doğru iletişim kurma ve iletişim becerilerini geliştirme yollarından bahsedilir.