10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi öğrencileri, üzerinde yaşadığımız cennet vatanı bizlere armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. yıldönümünde büyük bir özlem , minnet ve şükranla  andı. 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda duygu dolu anlar yaşandı.

Özel Mürüvvet Evyap Okulları Genel Müdürü Nurettin Demirci ve Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Müdürü Selçuk Erdem,  Özel Mürüvvet Evyap Ortaokulu  Müdürü Mustafa Seçkin'in de katıldığı törende, veliler öğrencilerimizi hayranlıkla izlediler. 11 Fen A sınıfı öğrencilerimizden Nisa Özen Aydın, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında,  Atatürk idealini omuzlarında yükselten  12 muhteşem kadını, üstün başarılarını vurguladı, kesitler sundu.

Vatan tehlikeye düştüğünde  on binlerin önünde lav kesilmiş bir hatip olan Halide Edip Adıvar, Atatürk’ü ilk gördüğü gün öğretmen olmaya O’na söz vermiş Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın öğretmenlerinden Refet Angın, Tarih Kurumu’na kurucu olmuş  Afet İnan, kağnısı ile cepheye mermi taşıyan Şerife Bacı, göklerde 8000 saat uçuş yapan, dünya tarihinin ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen, Kore Savaşı’nda ölümün kol gezdiği ortamlarda korkusuzca çekimler yapan fotoğraf sanatçısı Semiha Es, Manş denizini yüzerek geçen  ilk kadın sporcumuz Nesrin Olgun, Madam Curie’nin öğrencisi Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın kimyacısı, Sorbonne Üniversitesi’nden mezun olan ilk Türk  kadını Prof. Dr. Remziye Hisar, Kurtuluş Savaşı’nda milis müfreze komutanı Erzurumlu Kara Fatma, Adana'da destan yazan  Adana’lı Rahmiye, giyilebilir kalp pilinin mucidi, Türk bilim kadını Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden 26 yaşında  profesörlük teklifi alan, Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyesi Dr.Canan Dağdeviren ve Batman'ın Kozluğunda " Korkma Sönmez bu şafaklarda yüzen Alsancak” diye haykırırken şehit düşen  müzik öğretmeni Aybüke Yalçın gibi isimleri sayılamayacak kadar çok, Atatürk idealine ömrünü vermiş, vermeye hazır, ülkesine umut olmuş sembol isimler Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı güçlü omuzlar anlatıldı. 11 Fen A sınıfı öğrencimiz Nisa Özen Aydın’ın konuşması sonrasında oratoryo gösterisi gerçekleştirildi.Program hiç dinmeyen bir heyecan içinde 1,5 saat sürdü.  Okunan şiirler, okul koromuzun seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkılar, Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanmış Atatürk’ün son günlerini anlatan belgesel büyük beğeni gördü. Uzun süre alkışlandı. Programın finalinde Atatürk konulu kitapların tanıtımı da yapıldı. Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Müdürü Selçuk Erdem, programa katılan velilere, öğrencilere, programda emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür etti.