10 Kasım Törenimiz

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi öğrencileri, üzerinde yaşadığımız cennet vatanı bizlere armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78. yıl dönümünde büyük bir özlem ve  minnet ile andı.

2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda duygu dolu anlar yaşandı.

Özel Mürüvvet Evyap Okulları Genel Müdürü Nurettin Demirci ve Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Müdürü Selçuk Erdem’in de katıldığı törende veliler çocuklarını hayranlıkla izlediler. Günün anlam ve önemine dair konuşmasında Md.  Yardımcısı Tarih Öğretmeni Ekrem Tok,  Atatürk eliyle var edilen Cumhuriyet mucizesinden kesitler sundu.

Oratoryo gösterisi, okunan şiirler, okul koromuzun seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkılar, Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanmış Atatürk’ün vefatı ile ilgili belgesel, Türk Gençliğine Hitabenin okunması ve özellikle 12. Sınıf öğrencilerimizden Yusuf Said Korkmaz’ın sahnede perde ardında Ege Zeybek Dansını, yine 12. Sınıf öğrencimiz Merve Nur Demir’in canlı ses performansı eşliğinde Atatürk’ü takliden oynaması büyük beğeni gördü. Uzun süre alkışlandı.

Mustafa Kemal Atatürk tarihin kader anında gösterdiği cesaret ve yüreklilik ile Türk milletine özgürlük meşalesi olmuş müstesna bir liderdir. Mustafa Kemal Atatürk 200 yıllık hüzün tarihimizde açan umut çiçeğidir.

Son yüzyıldaki sürekli savaşlar, ölümler, kaybedilen vatan parçaları, yoksulluk, yılgınlık, sürekli yenilmişliğin verdiği ruhsal çöküntü bir hüzün bulutu gibi ülkenin üzerine çökmüşken, Asya’nın alınyazısı sömürge olmak, kaderine boyun eğmek iken bu kabullenişe isyan eden, yılmış, yıkılmış, ümitleri tükenmiş vazgeçmiş Türk milletine umut olan liderdir Atatürk.

Onun başlattığı bu özgürlük meşalesi tüm mazlum coğrafyalara örnek olmuş, sömürge altındaki halklar kendine Türkiye’yi örnek almıştır. 57 yıllık hayatı bir mum gibi milletinin ve ülkesinin aydınlık ikbali yolunda geçmiş, Osmanlı Devleti’nin küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni ortaya çıkarmıştır.

Atatürk sadece savaş meydanlarında bir asker değildir. Okul sırasındaki bir öğrenciden, tarlasındaki çiftçiden, uçağındaki pilottan, hastanede bir hemşireden, fabrikadaki bir mühendisten koca bir milleti yeniden başarmaya inandırmış liderdir. Medeni refah uygar bir ülke hayaline ömrünü yağma etmiş liderdir.

Atatürk Türk gençlerinden çok çalışkan olmayı, bilimde sanatta kültürde ileri gitmeyi, bu yüce millete bu aziz vatana layık birer fert olmayı istiyordu.  Türk milletinin aydınlık yarınları yolunda koşmalarını istiyordu.

Çağdaş, Laik, Sosyal bir hukuk devletinde Türkiye Cumhuriyetinde bağımsız özgür bir yurttaş olarak ilelebet yaşamanızı isterdi.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Yaşasın Atatürk Sevdası