102 YIL Sonra Aynı Gurur

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Öğrencileri

102. Yılında Çanakkale Zaferini ve Şehitlerimizi Gururla Andı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Programımız,  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve ebediyete göç etmiş tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilen tören içeriği ile büyük beğeni topladı, duygu dolu anlar yaşattı. Tüm veli,öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla coşku içinde geçen programda öğrenci velimiz Kurmay Albay Mehmet Özcan,Genel Müdürümüz Nurettin Demirci, Okul Müdürlerimiz Muaz Çal ve Selçuk Erdem de yer aldı.Okulumuz Tarih Öğretmeni Ümit Coşgun'un günün anlam ve önemini belirten  konuşması sonrasında program sunucusunun anonsuyla perde açıldı ve seyircilerimiz adeta 1915'li yıllara döndü. Kolej ve Fen Lisesi öğrencilerimiz hazırladıkları tiyatroda önce cepheye asker gönderen bir köyde yaşananları canlandırdılar. Gencecik yaşlarında annelerinden, sevdiklerinden ayrılan, vatan uğruna cepheye koşan yiğitlerin halini yansıttılar. Oyunun ikinci bölümünde Çanakkale'de, cephede, düşmana karşı çarpışan askerimizi izledi salondaki seyirciler."Vatan için, bayrak için" nasıl ölüme koştuklarına şahit oldular. Üçüncü bölümde sahneye kurulan Çanakkale Şehitliği'nde tüm şehitlerimiz anıldı. Oyun esnasında her sahneye müzik öğretmenlerimizin hazırladığı türküler eşlik etti. Sahnedeki öğrencilerimiz, o yıllarda yaşanan acıları,cephedeki kahramanlıkları,fedakarlıkları yüreklerini ortaya koyarak canlandırdılar. Programın finalinde  şehit verdiğimiz  şehirlerin  adları yüksek sesle okundu ve yüzlerde buruk bir tebessüm ile program son buldu.

Özel Mürüvvet Evyap Okulları Genel Müdürü Nurettin Demirci, program hazırlıkları ve tiyatro gösterisi için büyük bir özveri ile çalışan Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Nurten Somuncu'ya, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Sinem Ünal Başdal ve Ece Aygün'e ve görev alan tüm öğrencilere teşekkürlerini sundu.