12. Sınıflar Yaşar Kemal Sempozyumunda

12 B ve C Sınıfı Öğrencileri Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği Yaşar Kemal Sempozyumu'na Katıldı. Sempozyum öncesinde Yaşar Kemal'in fotoğraflarından oluşan sergiyi gezen öğrencilerimiz müzik dinletisi eşliğinde sunulan kokteyle katıldılar. Türk Edebiyatının temel taşlarından biri olan Yaşar Kemal'in ölüm yıl dönümünde düzenlenen sempozyum Yaşar Kemal'i anlatan bir belgeselle açıldı.Belgeselin ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in konuşmasını dinledi öğrencilerimiz. Sempozyumun birinci bölümünde Yaşar Kemal'in Edebiyata Bakışı ve Romancılığı anlatıldı.İkinci bölümde Ali Kırca'nın moderatörlüğünde Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban'in da katılımıyla yazarın gazeteciliği anlatıldı. Üçüncü bölümde Zülfü Livaneli'nin moderatörlüğünde Konuşmacılar Yaşar Kemal ile ilgili anılarını anlattılar. Öğrencilerimiz sergisi, belgeseli, söyleşileriyle dolu dolu bir sempozyuma katılmış, ünlü yazarımızıtüm yönleriyle tanımış oldu.