19 MAYIS COŞKUMUZ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası Kutlama etkinliklerinde Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi öğrencileri en önde yerini aldı.

16 Mayıs 2016 Pazartesi günü, Sarıyer Meydanı Atatürk Anıtı önünde, çelenk saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımızın göndere çekilmesi ile başlayan programda okulumuz öğrencileri tören görevlerini yerine getirdiler.

19 Mayıs 2016 Perşembe günü de devam eden tören programında yine okulumuzu gururla temsil eden öğrencilerimiz vardı. 12. Sınıflardan Mehmet Ali Beyret, 9. Sınıflardan Ceren Tanka, Almila Özdemir, Mert İpar ve Berkay Furkan Kale Türk Bayrağımızı ve Okul Flamamızı gururla taşıdılar.

19 Mayıs 1919; 97 yıl önce  bağımsızlık meşalesinin  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakıldığı gündür. Bu meşalenin ışığı bir millete yol göstermiş, tüm ülkede  dirilişin başlangıcı olmuştur.

Türk Milleti için bir dönüm noktası ve kurtuluşun başlangıcı olan 19 Mayıs günü için  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu tarihe verdiği önemi “19 Mayıs benim doğum günümdür” diyerek göstermiştir.

Ve bir milleti bağımsızlığa kavuşturan mücadelenin başlandığı 19 Mayıs, ulusal bayram ilan edilmiş, ilk bayram kutlamaları, 1938 yılında İstanbul'da “Atatürk'ü Anma” günü olarak yapılmıştır. Atatürk  ise gençlere armağan ettiği 19 Mayıs bayram kutlamalarına da sadece bir kez katılabildi.

Atatürk, ‘doğum günüm' dediği 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere  “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” Diyerek Türk gençliğine olan mesajını iletmiştir.