4. Sınıflar Alışverişte

4.Sınıflar olarak PYP 2. ünitemiz "Kendimizi Düzenleme Biçimimiz", "Tüketici Talepleri" kapsamında market alışverişine gittik. Alışverişe çıkmadan önce öğrencilerimiz market çalışanları ve müşteriler ile yapacakları röportaj sorularını hazırladılar. Ayrıca kendi yapacakları alışveriş için hangi ürünleri aldıklarını, fiyatlarını, ürün alırken dikkat edecekleri noktaları not alacakları bir çalışma kağıdı hazırladılar. Market çalışanları ve müşterileri ile yaptıkları konuşmalarda ürünlerin markete nasıl geldiğini, ürünleri satmak için alırken nelere dikkat edildiğini, müşterilerin ürün alımlarında dikkat ettiklerini bizzat kendilerinden dinlediler. Daha sonra okula döndüğümüzde aldığımız ürünleri ve fiş içeriğini karşılaştırdık. Fiş üzerinde neler yazıyor diye incelemelerde bulunduk. Aldığımız ürünleri türlerine göre sınıfladık ve grafiğini çizdik. Sağlıklı ve sağlıksız ürünler üzerinde, ihtiyaç ve ihtiyaç dışı ürünler üzerinde konuştuk. Yapılan bu etkinlikten öğrencilerimiz çok mutlu oldular. Etkinlik sonunda da aldıkları ürünleri afiyetle yediler.