95. Yıl Coşkusu

Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü Özel Mürüvvet Evyap Okulları, 29 Ekim’in şanına uygun bir coşkuyla kutladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı; Atatürk ve silah arkadaşları, şehit ve gazilerimiz için saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ise Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini temsilen lise öğrencimiz Nisa Özen Aydın tarafından yapıldı. Konuşmasında özellikle Türk kadınlarının dünya çapındaki başarılarına değinen Nisa, cumhuriyet kadınının nasıl olması gerektiğini anlattı. Konuşmanın ardından ‘29 Ekim Çocukları’ adlı drama gösterisinde Atatürk, çocukların yarını ve Atatürk devrimleri konusu işlendi. Oyun salonda büyük bir coşkuyla alkışlandı. 29 Ekim konulu kısa film ile 29 Ekim Cumhuriyet’in ilanı süreci seyredildi. Kısa filmin hemen ardından ‘En Güzel Bayram’ adlı oratoryo ile cumhuriyetin önemi,  seyircilerimiz şehir şehir gezdirilerek anlatıldı. İlçede yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu şiir yarışmasında Sarıyer ilçe birincisi olan Zelal Yıldız ve kompozisyon yarışmasında Sarıyer ilçe ikincisi olan İrem Su Uçar’ın başarı haberinin duyurulmasının ardından, ilçede birincilik elde Mucize adlı şiir Nurhayat Elif Yenişan tarafından okundu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, müzik zümresinin büyük emekler sarf ederek hazırlamış olduğu ve öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği şarkılarla arttı. 29 Ekim Bayramı Özel Mürüvvet Evyap Ortaokulu öğrencilerinin cumhuriyet, bayrak ve vatan sevgisi  sözleri eşliğinde son buldu.