Ayşe Kulin ile Söyleşi

Ülkemizin çok sevilen ve çok okunan yazarlarından Ayşe Kulin öğrencilerimizle bir söyleşide buluştu.

Yazdığı kitaplarıyla geniş kitlelere ulaşan Ayşe Kulin tüm zarafetiyle, samimiyetiyle  hayat adına öğrencilerimize yeni ufuklar açtı. Öğrencilerimiz karşılarında kendi hayatından, kendi toprağından, kendi köklerinden, kendi değerlerinden “tepeden tırnağa kendisi gibi olan” olan bir yazar tanıdı.

Ayşe Kulin, yazarlığa nasıl başladığını, kitaplarının hikayesini, hayatından izler taşıyan kitapları öğrencilerimizle paylaştı. Okumanın insana neler kazandırdığını başından geçen hikâyelerle anlattı. Okuyan insanın her alanda fark yaratabileceği üzerinde durdu. “ Başka dünyalarda, başka duyguları, başka kokuları ancak edebiyatla tadabilirsiniz.” diyen yazarımız  edebiyatla, okumakla insanın yaşlanmadan da tecrübe sahibi olacağını vurguladı. “ Hangi kitap olursa olsun, bir satır gelir ve sizin kalbinize dokunur. Sizin gibi olmayan insanları anlarsınız ve bu dünyada buna çok ihtiyacımız var.” cümleleriyle kendi hislerinin de bir kitap vasıtasıyla nasıl değiştiğini anlattı.

Kurduğu her cümleyle öğrencilerimizin yüreğine dokunan yazarımızla söyleşi öğrencilerimizin sorularıyla devam etti. Söyleşi sonunda uzun kuyruklar oluşturan öğrencilerimiz Ayşe Kulin’e kitaplarını imzalattılar.