Destination Imagination Türkiye Birinciliği

ABD’nin 50 eyaletinde ve 40 farklı ülkede uygulanmakta olan ve dünyanın en büyük yaratıcılık, takım çalışması, çözüm geliştirme organizasyonu olan Destination Imagination Türkiye Finallerinde, Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Sosyal Sorumluluk Projesi Geliştirme alanında Türkiye 1. si oldu.

Tüm dünyada bir milyon öğrencinin ter döktüğü ve Türkiye’de yalnızca seçkin okulların katıldığı dünyanın en büyük yaratıcılık yarışması olan Destination Imagination Türkiye Finalleri (DAT 2016), bu sene 12- 13 Mart tarihlerinde Aydın’ın Kuşadası ilçesi Efes Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 7 farklı alanda 300’den fazla takım ve yaklaşık 2000 öğrencinin katıldığı bu dev organizasyona, Özel Mürüvvet Evyap Okulları olarak biz de 5 farklı takımla katıldık.

İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde yarışan öğrencilerimiz iki gün boyunca DAT Ulusal Etkinliğinde yaratıcılık, takım çalışması ve problem çözme konusunda becerilerini kanıtladılar. Öğrencilerin, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik uygulamalarının yanı sıra doğaçlamaya, tiyatro becerileri, yazı, proje yönetimi, İngilizce iletişim, yenilikçilik, takım çalışması ve topluma hizmet alanlarında çalışmalar yapmasını sağlayan yedi ucu açık görevden biri olan sosyal sorumluluk kategorisinde yarışan lise takımımız “Sarıyer sahilinin güzelliğinin korunması” amacı ile yürüttükleri “SUPERSEAGULLS” adlı projeleri ile Türkiye 1.si oldu.