Diyabet ve Sağlıklı Yaşam Semineri

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi,  9.,10., ve 11. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri olarak; sağlıklı beslenme, obezite ve diyabet konulu semineri dinledik. Diyabetin belirtilerini, tanısını, diyabetle yaşamın önemini, insülin direncini öğrendik. Türk Diyabet Cemiyeti yetkilileri, hareketsiz bir yaşamın ve düzensiz beslenmenin yol açabileceği sağlık sorunlarını anlattı. Kan şekerinin olabildiğince normale yakın seviyelerde tutulmasının sorun yaşama riskimizi azaltmaya yardımcı olacağı bir kez daha vurgulandı. Öğrencilerimiz hipoglisemi ve hiperglisemi terimlerini öğrenerek farkındalık kazandı. Sağlıklı besinlerden günlük ne kadar tüketmemiz gerektiği, beslenme piramidi ve sağlıklı ara öğünlerden bahsedilerek, öğrencilerimizin günlük alınan-harcanılan enerji hesabı örneklerle anlatıldı.