DR. NECATİ KARAKAYA İLE ATATÜRK KONULU KONFERANS

Dr. Necati Karakaya, Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi öğrencilerine Atatürk konulu bir konferans verdi.

İlerleyen yaşına rağmen 90 dk boyunca gösterdiği performans ile öğrencilerde büyük bir hayranlık oluşturan Karakaya konuşmasını gözyaşları içinde tamamladı. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm hayatından kesitlerin yer aldığı konuşma yazara ait kitap imzası ile son buldu.

1929 yılında İstanbul Feriköy’de dünyaya gelen, Feriköy İlkokulunda okuyan Necati Karakaya, Şişli Ortaokulu ve Taksim Lisesini bitirmiş. Kendi ifadesiyle Maarife başvurarak Taksim Lisesi’nin adının Atatürk Lisesi olarak değiştirilmesini sağlamıştır. Liseden sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine giren Karakaya, ömrü boyunca Cumhuriyet neslinin faziletlerinin bir canlı şahidi olarak hayatının gayesini Atatürk sevgisine ve bu sevginin yeni kuşaklara aktarılmasına adamıştır. Henüz on yaşında bir çocukken Atatürk ile karşılaşmasını hayatının dönüm noktası olarak aktaran Dr. Karakaya, bir dönemin canlı şahidi olarak konferanslarını devam ettirmektedir.

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi müdürü Muaz Çal, Dr. Necati Karakaya’ya gerçekleştirdiği konferans için teşekkür etti.