Eğitimde Değişim Konferanslarına Katıldık

MEF Üniversitesinde bu yıl 2.si düzenlenen “Eğitimde Değişim Konferansı”na Özel Mürüvvet Evyap Okulundan 16 kişilik öğretmen kadrosu ile Özel Mürüvvet Evyap Okulları genel müdür ve ortaokul müdürü Nurettin Demir, ilköğretim müdürü Muaz Çal ve lise müdürümüz Selçuk Erdem Bey'in de eşlik ettiği  konferans 10 Aralık Cumartesi günü yoğun bir katılımla başladı.

İstiklal Marşının okunmasının ardından MEF Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer Faruk Yelkenci, üniversite dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç konuşmalarını yaptı. Yurtiçinden ve yurtdışından birçok eğitimcinin katıldığı ‘Eğitimde Değişim Konferansları’nda eğitimde değişimin ne denli önemli olduğuna dikkat çekildi.

Konuşmaların ardından Abbas Güçlü yönetiminde “Eğitimde Değişime Genç Bakış” adlı panelde İlber Ortaylı gençlerle buluştu ve eğitime gençlerin gözüyle bakıldı. İlber Ortaylı eğitimin ezbersiz olamayacağını, gramer ezberlemeden lisan konuşulmadığını belirtti. Ardından öğretmenlerimiz çeşitleri sunumlara, atölyelere, panellere katılarak mesleki eğitimlerine bir yenisini daha eklediler.

“Eğitimde Değişimi Nasıl Başlatabiliriz?” adlı panelde Matematik Köyü’nün kurucusu Prof. Dr. Ali Nesin, Prof. Dr. Erhan Erkurt, Prof. Dr. Ziya Selçuk ve Prof. Dr. Mustafa Özcan değerli bilgilerini öğretmenlerimizle paylaştılar.

Profesör Doktor Ziya Selçuk panelde şu konular üzerinde durdu: "Eğitimde değişimin nereden başlanılacağı bilinen bir konu fakat sorun "Nasıl ve niçin çözeceğiz?" konusu. Herkesin kendindeki değişimi hiza alarak dış koşulları şekillendirilmesinde yarar var. Değişimi kendi içimizde bu tarz toplantılarda dile getirerek yapmalıyız. Sorunları tekil unsurlara indirgememek lazım."

Ardından çeşitli oturumların yer aldığı eğitimde, öğretmenlerimiz branşlara göre ilgili oldukları bölümlere katıldı.

Öğretmenlerimiz Eğitimde Değişimin Anahtar Kavramları: Dünya’dan Örnekler, Oyuna Var Mısınız?, Eğitime Anlam Kat: HİKAYE ANLAT, Oyunlarla Katılımcı ve Yaratıcı Eğitim Tasarlama, Maker Öğretmenlerle Okullar, Robotlar, Hayat Buluyor ve Car Hackıng adlı birbirinden farklı atölyelerle eğitimlerine zenginlik kattılar.

11 Aralık Pazar günü Müge Arda ve Ece Karaboncuk moderatörlüğünde devam eden birbirinden farklı panel ve atölyelerle eğitim süreci tamamlanmış oldu.