Eğitimde Edebiyat Seminerleri

Özel Mürüvvet Evyap Koleji & Fen Lisesi edebiyat öğretmenleri 4 Mart Cumartesi günü Günışığı Kitaplığı'nın düzenlemiş olduğu "Eğitimde Edebiyat Seminerleri"ne katıldı.Çocuk ve gençlik edebiyatı alanındaki kuramsal çalışmalarıyla da tanınan akademisyen, çevirmen, yazar Doç. Dr. Necdet Neydim “Zor Zamanlarda Edebiyat” başlıklı konuşmasında, ayrımcılık, nefret söylemi, göç, ölüm gibi zor konuların edebiyat yoluyla işlenmesinin önemini anlattı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen eğitimciler birbirlerine birer meşale görevi üstlenerek "Eğitimde edebiyat dersleri için daha farklı neler yapılabilir"e değindiler. Öğrencileriyle yapmış oldukları uygulamaları örneklerle, aşama aşama paylaştılar. Yaratacı okuma uygulamaları, okulu bir edebiyat müzesi hâline dönüştürmek gibi oturumlara katılan öğretmenlerimiz edebiyatı daha eğlenceli kılmak, öğrencilerimizle okulu bir sanat mekanına dönüşmek adına birbirinden farklı ve verimli bilgiler edindi.

Günün en anlamlı cümlesi ise:"Edebiyat, en sadık yol arkadaşıdır." oldu.