ERASMUS+ Projesi (Hırvatistan)

Özel Mürüvvet Evyap Okulları 8. sınıf öğrencileri Nehir Kahraman, Ege Sami Şallı, Ali Ege Cömert, Mine Sophie Fişekçi, Merve Oğuz ve Efe Tügen İngilizce öğretmenleri Melek Şener ve Vaida Rokaite ile birlikte Avrupa Birliği tarafından desteklenen Erasmus+ gençlik değişim programına katılmıştır. Bu projede, 5 farklı ülkeden 33 katılımcı yer almıştır. İçlerinde Litvanya, Türkiye, Hırvatistan, Fransa ve Danimarka'nın bulunduğu projede, katılımcı yaş aralığı 13-19 idi. Proje 13-20 Ekim arası Veliki Zitnik, Hırvatistan'da Outward Bound Croatia'nın ev sahipliği yaptığı yerleşkede gerçekleşmiştir. Bu projede; öğrencilerin içlerindeki yaratıcılık potansiyelini keşfetmelerini desteklemek, öğrencilerin problemlere karşı olumlu çözümler üretmelerini sağlamak ve farklı uluslardan, kültürlerden, inançlardan ve dillerden gelen gençler için kültürlerarası etkileşim sağlayacakları bir fırsat yaratmak amaçlanmıştır. Ayrıca her ülke hazırladıkları kültürel gecede; yemeklerini, tarihlerini ve kültürel miraslarını paylaşarak diğer ülkeler için bilgi aktarımında bulunmuştur.