Fen Bilimleri Zümresiyle Eğlenmeye, Öğrenmeye, Başarıya Doğru

Fen Bilimleri Zümresi olarak temel hedefimiz; araştıran, sorgulayan, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, gözlemlediklerini teorik       bilgilerle açıklamaya çalışan, meraklı, laboratuvar ortamında keyif alarak öğrenebilen fen okuryazarı bireyler yetiştirmektir. Bu hedefler dogrultusunda 2015-2016 eğitim-öğretim yılında:

• ABD' nin 50 eyaletinde ve 40 farklı ülkede 150 bin öğrencinin yarıştığı en büyük yaratıcılık çözüm geliştirme organizasyonu olan  Destination Imagination Turnuvaları'nın Türkiye finallerinde  6. sınıf öğrencilerimizden oluşan takımımız  ile ortaokul kategorisinde 2.liği elde ederek Global Finals’ a katıldık.
  • 7-C sınıfı öğrencileriyle oluşturulan takımımız ile DI Türk İstanbul'da ''En İyi Yakalayıcı'' ödülünü aldık.
  • Fen bilimleri dersinde öğrenilen bilgilerin tecrübesini kazanabilmek için 5 ve 6. sınıflarımızla üç günlük İzmir Uzay Kampı gezisi yapıldı.
  • 5, 6, 7 ve 8. sınıflarımız laboratuvar derslerinde yaparak, yaşayarak, yapılandırmacı yaklaşım basamaklarını hayata geçirerek derslerini daha keyifli bir şekilde işledi.
  • Birçok yarışma ve proje  öğrencilerimizle beraber yakından takip edilerek yarışmalara gerekli katılım sağlandı.
  • 7 ve 8 . sınıflarımızdan iki grup oluşturarak Özel Marmara Kolejinin hazırlamış olduğu ''Mikrolab Yarışması''na katılarak öğrencilerimizle beraber öğretici ve bilim dolu anlar geçirdik.
  • İl içi ünite gezileri düzenlendi.
  • Okul içi yarışmalar düzenlendi.
  • Bilim şenliğinde onlarca öğrencimizle deney, proje ve etkinlikler yapıldı.

Okulumuzdan aldığımız güçle bu eğitim-öğretim yılında da öğrencilerimizle eğlenmeye, öğrenmeye ve başarmaya devam etmek istiyoruz.