Haydar Ergülen ile Şiir Üzerine Söyleşi

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi, 4 Aralık Pazartesi günü "1980 Sonrası Türk Şiiri"nin en önemli isimlerinden biri olan Haydar Ergülen'i ağırladı.

1980 Sonrası Şiiri'nin  usta kalemi Haydar Ergülen şiire,şaire,hayata dair sıcak, samimi sohbetiyle öğrencilerimize güzel bir şiir yolculuğu yaptırdı. Özellikle "Üzgün Kediler Gazeli" ve "Keder Gibi Ödünç"  kitaplarını okuyan öğrencilerimiz kitaptan, şiirlerde geçen isimlerden, günümüz şiirlerinden ve şairlerinden sorular sordular şairimize.

Haydar Ergülen kendi şiir dünyasını, şiire bakışını ve son dönemde şiirin geldiği noktayı anlattı. Söyleşi Türkçenin en büyük şairleri Yunus Emre'den Nazım Hikmet'e kadar uzandı. Cemal Süreya, Turgut Uyar şiirleri konu oldu. "İnsanın şiiri insanla beraber gelir." diyen Haydar Ergülen şiirin "insanın yoldaşı" olduğundan söz etti.

Şiire eleştirel bakışın nasıl olması gerektiğini, zamanımızdaki şiir eleştirilerini anlattı. Bu güzel sohbeti "İdiller Gazeli" şiirini okuyarak bitirdi. Söyleşi sonunda öğrencilerimiz Haydar Ergülen ile birebir sohbet ettiler ve kitaplarını imzalattılar.