Hisart Canlı Tarih Müzesi

23 Mart 2017 Perşembe günü gerçekleştirilen Hisart Canlı Tarih Müzesi gezimize ilgi büyüktü. 7. sınıf öğrencilerimiz konuları ile bağlantılı olan müzede hem bazı Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait savaş aletlerini hem de padişah, asker kıyafetlerini ve tarihe ışık tutacak farklı daha birçok eseri ilk elden görme ve tanıma olanağı yakaladılar. Müzede özellikle 'Tılsımlı Gömlek, Süvari Miğferi, Enigma I Şifre Cihazı oldukça ilgi çekiciydi. Gezi öncesinde öğrencilere araştırmaları için verilen yönergeler doğrultusunda bulmaca çözer gibi tek tek tarihi eserleri bulup haklarındaki önemli bilgileri kaydettiler. Okul dönüşü öğrencilerimizle müze değerlendirmesi yapıldı. Ayrıca müzede yine öğrenciler 'Müze Tanıtım Videoları' çektiler. Böylece gezimizi tamamladık.