Hızlı Okuma Algılama

03.11.2016 Perşembe günü İbrahim Yıldız tarafından tüm öğrencilerimize 2 saatlik “Hızlı Okuma ve Algılama Eğitimi”  verildi.Hızlı okuma, okuma hızının bilimsel yöntemlerle geliştirilerek çok daha kısa sürelerde çok daha fazla sayıda metni/dokümanı/kitabı anlayarak okuyabilme yeteneğidir.

“Hızlı Okuma ve Algılama Eğitimi” ; Göze nasıl bakması, nasıl okuması ve nasıl kayması gerektiğini 'otomatik' olarak öğreten, okuma ritmini ve hızını, gözün algılama kapasitesini, dikkat ve konsantrasyonu geliştiren, göz-beyin arasındaki psikomotor okuma koordinasyonunu yeniden programlayarak, “anlayarak hızlı okuma” alışkanlığını kişinin özel gayretine ihtiyaç bırakmadan bilinçaltına yerleştiren bir eğitimdir.

Doğru adımlar takip edilerek çaba sarf edildiğinde, gözümüzün ve beynimizin tembellik haklarını fazlası ile kullandıkları fark edilecek, gerek ayrı ayrı gerekse etkileşim halindeki kapasitelerini artırmanın hiç te zor olmadığı görülecektir.

Hızlı okuma ve algılama, özellikle YGS-LYS gibi süre sınırı ve fazla sayıda soru cevaplama gerektiren sınavlarda büyük bir avantaj ve kolaylık sağlar.

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi 11-12. Sınıf öğrencilerine  09 Kasım 2016 Çarşamba günü 16.00-18.00 ilk ders olmak üzere, 4 hafta aynı gün aynı saatlerde 8 saatlik  “Hızlı Okuma ve Algılama Eğitimi”  verilecektir.