Işık Öğütçü Babası Orhan Kemal'i Anlattı

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi öğrencileri Işık Öğütçü ile “Orhan Kemal” söyleşisinde buluştu.

Edebiyatımızın en önemli yazarlarından “ Orhan kemal” konulu söyleşinin konuğu Işık Öğütçü idi.

Öğrencilerimizin daha önce Orhan Kemal Müzesinde de görüştüğü Işık Öğütçü babasına dair samimi bir söyleşi gerçekleştirdi. Çocukluğunda babasıyla paylaştıkları güzel anları, Nazım Hikmet ile görüşmelerini, Yaşar Kemal ile dostluklarını anlattı. Orhan Kemal’in romanlarını ve romancılığını, bu romanların yazılış hikayelerinden ilginç ayrıntıları o anlara şahit olmuş birinden dinlemek oldukça heyecan vericiydi.

Söyleşide  Orhan Kemal’in Nazım Hikmet’e yazdığı şiiri oğlu Işık Öğütçü’den dinleme ayrıcalığını yaşadı öğrencilerimiz. Babasıyla ilgili eğlenceli anıları, onu son gördüğü andaki duyguları, bütün bu içten paylaşımlarla öğrencilerimiz için çok değerli bir birliktelik yaşandı.