İstiklal Marşımızın 96. Yılı Anma Töreni

Özel Mürüvvet Evyap Koleji&Fen Lisesi'nde 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı'nı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma töreni düzenlendi.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin hatırası için bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşımızın okunması ile tören başladı. Özel Mürüvvet Evyap Koleji& Fen Lisesi Müdürü Selçuk Erdem öğrencilerimize İstiklal Marş'nın, devletin, milletin, bağımsızlığın simgesi olduğunu, onu dinlerken tarihimizin şanlı sayfalarını anımsayarak her hafta pazartesi ve cuma bayrak törenlerinde coşkuyla okumamız gerektiğini vurguladı.

İdeal bir şahsiyet abidesi, mütevazı bir mümin, büyük bir şair kısaca: Mehmet Akif Ersoy.

“Sessizce yaşadım kim beni nerden bilecektir?” diyen Milli şairimiz.

11/B sınıfı öğrencilerinden İpek Canel'in sunuculuğunu yaptığı törende 11/B sınıfından Oğuzhan Hava "Akif'ten Ahde Vefa" isimli yazısında Akif'in anılarını paylaştı. Ardından İstiklal Marşımızın ilk bestesi dinlenerek kısa bir belgesel izlendi.  Dizelerinde "Sözü sağlam, özü sağlam ol,ırkına çek. Yiğit işte gerek!" diyerek "Asım'ın Nesli"ne nasihatler vermiş şairimizi özümseyen, okulumuz 11/ Fen sınıfı öğrencilerimizden Sühenda Hilal Eto "Âtiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak" isimli şiirini duygulu bir şekilde okudu. İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında 11/Fen sınıfından 1. olan Yusuf Said Korkmaz ve 10/Fen sınıfından  3. olan Nisa Özen Marşımızı bir kez daha coşkuyla okuyarak törenimizin kapanışını yaptılar.