Kariyer Günleri

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi, davet ettiği konuklar ile öğrencilerinin ufkunu açmaya devam ediyor.  12. sınıflara yönelik Kariyer Günleri Programımızda  bu ay  İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Zehra Çataltepe'yi konuk ettik. Aynı zamanda okulumuz velilerinden olan Prof.Dr. Çataltepe, kendi hayat hikayesi üzerinden örgülediği sunumu ile büyük beğeni topladı.Tokat doğumlu Prof.Dr.Çataltepe, doğduğu evden başlayıp, Amerika'daki doktora yıllarına  uzanan eğitim sürecini,Amerika'daki bilim hayatını ve Türkiye'ye geri döndüğü günleri, öğrencilerden gelen sorulara da cevaplar  vererek anlattı.Prof.Dr.Zehra Çataltepe bir insanın hayatına  meslek seçiminin ne derece önemli etkiler yaptığını, bir mesleği seçerken öncelikle nelere dikkat edilmesi gerektiğini, günümüz iş dünyasında beklentilerin neler olduğunu, en çok neyin önemsendiğini güncel örnekler üzerinden aktardı.  Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Kariyer Günleri programı ile meslek seçiminin  karmaşık dünyası hakkında fikir edinen öğrenciler değerli konuğumuz Prof.Dr.Zehra Çataltepe'ye, programın planlanmasındaki desteği için PDR Zümre Başkanı Sare Velidedeoğlu'na teşekkür ettiler. Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Müdürü Selçuk Erdem " Çok etkileyici bulduğum sunum için ben de Sayın Prof. Dr. Çataltepe'ye şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum.  Okulumuz 1000'i aşan öğrencisiyle kısa zamanda bölgenin en önemli eğitim kurumlarından biri oldu. Hiç şüphesiz bu başarıda velilerimizin desteği de çok büyük oldu. Kariyer programlarımıza doğrudan velilerimizin  konuk olması da ayrıca gurur verici  " dedi.