MATEMATİK AÇIK ARTTIRMA YARIŞMASI

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi öğrencileri "Matematik Açık Arttırma Yarışması" ile sayısal yeterliklerini yarıştırdı. Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Matematik Bölüm Başkanı Ahmet Çöpkes tarafından bir müzayede coşkusunda sürdürülen yarışmada öğrenciler zamana karşı yarıştı. Matematiğin yaşadığımız dünyanın her alanına nüfuz ettiğini fark etmeleri,  matematikle eğlenmeleri, problem çözümü sırasında sabretme ve ısrar etme becerisi kazanmaları, matematiğin dilini, sembollerini kullanabilmeleri, problem çözümünde gerekli olan matematiksel sezgi, tümevarım ve tümdengelim mantığını kullanma becerisi kazanmaları gibi çoklu amaçlar için tertip edilen "Açık Arttırma Yarışması" başarıyla uygulandı.

Yarışmalarda kıyasıya rekabeti koruyan 9,10,11.sınıflardan  A şubeleri finale kalmaya hak kazandı.Finalde 9A, 10A ve 11A sınıfları yarıştı.Yarışma sonunda birinciliği Parabol Grubu ( 11A  Utku Aydın - Merve Korkmaz -Enes Kaan Türeyen- Zehra Savaş) ikinciliği 3X2Y Grubu (10A),üçüncülüğü ise Fonksiyon Grubu (9A) elde etti. Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Müdürü Selçuk Erdem yarışma sonunda Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Matematik Bölüm Başkanı Ahmet Çöpkes'e,  Matematik Zümresi Öğretmenleri Esra Özdemir,Elif Gündüz,Enis Toktaş ve Beytas Yıldırım'a yarışmanın organizasyonunda görev aldıkları için teşekkür etti ve katılımcılara sertifikalarını takdim etti.