"Mehmet Âkİf Ersoy Müze Evi" Ziyareti

Mehmet Âkif Ersoy konulu bilgi yarışmasına katılan Özel Mürüvvet Evyap Koleji& Fen Lisesi öğrencilerimiz ödüllendirilerek Edebiyat öğretmenleri Ece Aygün eşliğinde müze ziyareti gerçekleştirdi.

İstiklal Marşımızın kabulü haftasında Mehmet Âkif Ersoy'u anma adına Ankara'da bulunan Tacettin Dergahının aynısı İstanbul Bağcılar'da müze haline getirilmiş, Mehmet Âkif Ersoy'un Kurtuluş Savaşı  yıllarında Ankara'da ikamet ettiği ve İstiklal Marşı başta olmak üzere çok sayıda şiirini yazdığı müzeye dönüştürülmüş evinin birebir aynısı görmek öğrencilerimizi çok heyecanlandırdı. Öğrencilerimiz, Milli şairimiz tarafından İstiklal Marşı'nın duvara kazınan dörtlüğüne, yazarın değerli kitaplarına, ailesinin fotoğraflarına ve hayatına yolculuk yapmış oldular.