Özel Mürüvvet Evyap Kolejinde Bir Garip Orhan Veli

Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi öğrencileri Orhan Veli Kanık şiirlerini sahneye taşıdı.

Orhan Veli Kanık'ın şiir dünyası üzerine düzenlenen söyleşiden önce öğrencilerimiz şairin şiirinden çeşitlemeler sundu. Orhan Veli'nin şiirlerinin de dekoru olan İstanbul, bahar, çiçekler, ağaçlar, tekneler, martılardan bir sahne kuruldu.  Orhan Veli karakterine bürünen öğrencilerimiz bir günlüğüne Orhan Veli olup onun dünyasından seslendiler. 11 -A sınıfından Orhan Veli olan Taha Yiğit Erdoğan " İstanbul'u Dinliyorum Gözlerim Kapalı" şiirini okudu. 10-C sınıfından Gökay Olçun Urumeli Hisarı'na oturup oradan seslendi Orhan Veli gibi.10- C sınıfından Kerem Güzel sonbaharın kızıl yaprakları arasından Orhan Veli'nin en içten sesiyle seslendi "Anlatamıyorum" şiirinde. 9-B sınıfından Tuğra Geler Boğaz'da martıların , balıkların, ağların arasından "Birdenbire" şiirini seslendirdi. 11-A sınıfından Kamil Eren Özbarutçu Orhan Veli'nin Boğaz'da o meşhur banktaki pozuyla çıktı karşımıza ve "Beni Bu güzel Havalar mahvetti" şiirini okudu.

Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lsesi'nden "Bir Garip Orhan Veli" geçti.