Özel Mürüvvet Evyap Okulları Meteoroloji İstasyonu

Türkiye genelinde TUG (Tübitak Ulusal Gözlemevi), İstanbul Üniversitesi Beyazıt/Çanakkale Gözlemevleri, birçok üniversite ve kolejlerde bilimsel çalışma ve projelerde yaralanmak amacıyla, 850’ ye yakın meteoroloji istasyonları kullanılmaktadır.

Meteoroloji İstasyonu, çevre, coğrafya, fizik, yenilebilir enerji (rüzgâr ve güneş enerjisi), fen bilimleri gibi farklı disiplinlerdeki projelerde, bilimsel çalışmalarda ve ortaöğretim müfredatını zenginleştiren bir eğitim aracı olarak kullanılmaktadır.

Kurulumunu gerçekleştirdiğimiz Mürüvvet Evyap Meteoroloji İstasyonu ile yerleşkemizde gerçek zamanlı ölçümlenen hava durumu verilerini ( sıcaklık, nem, basınç, rüzgar yön ve hızı, yağış, solar radyasyon vb. değerleri) ilerleyen zaman diliminde okulumuz web sitesinde yayınlayacağız. Velilerimiz, bu sayede Android/Iphone uygulamalarını telefonlarına yükleyerek okulumuzdaki anlık hava durumu verilerinden haberdar olup  öğrencilerimizi giyim tercihlerini  belirlemede daha doğru yönlendirebileceklerdir.