Prof.dr.Haydar Bağış ile Genom Mühendisliği ve Canlı Klonlama

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi olarak ADYÜ Tıp Fak. Tıbbi Genetik ABD. Bşk. Üreme genetiği uzmanı ve Tıbbi Genetik Danışmanı Prof.Dr.Haydar Bağış’ı ağırladık.

Tübitak MAM-Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Ens. Transgen Lab. Kurucusu, Dünyada ilk kez SSV isimli embriyo dondurma tekniğini geliştiren, yine ilk defa donmaya dirençli transgenik fare soyu geliştiren ve Türkiye’de ilk kez 1 erkek 4 dişi sığır klonlayan değerli Prof.Dr.Haydar Bağış 9-10 ve 11.sınıf öğrencilerimizle bir araya geldi.
ADYÜ Temel Tıp Bilimleri Böl. Bşk. Bağış;  alçakgönüllü, ailesine kıymet veren, derin bilgilerinin yanısıra çok değerli deneyimleriyle öğrencilerimize çok keyifli bir seminer yaptı. Seminer gününden önce Haydar Bağış’tan dinleyecekleriyle ilgili  heyecanlanan öğrencilerimiz konferans günü meraklı gözlerle sunumu izledi.

İlk klon Dolly ile ilgili bilinmeyenler, klonlamada karşılaşılan sorunlar, bazı hayvanlar üzerindeki gen aktarımlarının dışa vurumu ve kazandıkları yeni özelliklerin neler olduğuyla ilgili pek çok bilgi edindik.

Prof.Dr.Haydar Bağış’ın sadece 3.kez bir lise davetine katılmış olması bizleri ayrıca mutlu etti. Seminerin sonunda okul müdürümüz Selçuk Erdem, Prof.Dr.Haydar Bağış’a çiçek sunumunda bulundu. Bu güzel seminer için kendisine tekrar çok teşekkür ederiz.