Spor Akademisi Okçuluk Branşı

Spor Akademisi Okçuluk branşı faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Antrenör Erdal UYGUN ve öğrencileri hedefleri tam ortadan vuruyorlar. Sarıyer Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde de hizmet veren antrenörümüz Erdal UYGUN’un 14 yıllık okçuluk hayatındaki birikim ve becerilerinden öğrencilerimiz faydalanmaya devam ediyor.

Erdal Hocamız, okçuluk sporunun öğrencilerimize kazandırdıklarını şöyle sıralıyor:
*Beden terbiyesi veren bir spor dalıdır. Okçuluk sporunu yapan her insan kendi vücuduna hakim olmayı ve nasıl kullanacağını öğrenir.
*Adaptasyonu güçlendirerek dikkat ve konsantrasyonu geliştirir.
*Zorluklarla nasıl başa çıkılması gerektiğini öğretir.
*Kendini geliştirmeyi ve başarı odaklı olmayı öğretir.
*Amaçlı, planlı, düzenli olmayı öğretir.
*Sabrı ve sabrın başarı getireceğini bilmeyi öğretir.
*Kişiye zihinsel ve fiziksel senkronizeyi öğretir.
*Doğru nefes almayı öğretir.

Antrenörümüz; yetiştirdiği öğrencilerin sadece okçuluk sporunda değil tüm okul hayatında, derslerinde ve sosyal hayatlarında daha başarılı bireyler olacaklarını özellikle vurguluyor.