Uzay Kampı

Fen Bilimleri Zümresinin düzenlediği İzmir Uzay Kampı 'Yıldızlar ve Gezegenler Macerası' Programı 5. ve 6. sınıflardan 39 öğrencimizin katılımıyla 24, 25 ve 26 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi.

'Yıldızlar ve Gezegenler Macerası' Programında Fen Bilimleri öğretmenlerimiz Musa YAMAN, Kübra ULUSOY ve Ceren ÇALIŞICI görev aldılar.

Öğrencilerimiz; uzay bilimleri alanında eğitim aldılar, uzay simülasyonları ile takım çalışmasına teşvik edilerek uzay teknolojileri ile tanışmaları sağlandı.

Aşagıda belirtilen faaliyetler gerçekleştirildi.

• Hidroponik (topraksız bitki yetiştirme) yönteminin öğretilmesi
  • Gözlemevimizdeki teleskopla Apollo araçlarının indiği Ay’ın kraterlerinin, Jüpiter’in kuşaklarının, Satürn’ün halkalarının, takımyıldızlar içindeki çift yıldızların gözlenmesi
  • Yapay gece gökyüzünün oluşturulduğu dijital yıldızevinde konum astronomisi ve gök mekaniğinin anlatılması
  • Fizik ve kimyanın temellerinin açıklandığı deneyler sunumu ve uzayın araştırılması çalışmalarında fen bilimlerinin nasıl kullanıldığının anlatılması
  • Mars gezgini simülatörüyle sanal Mars keşfi
  • Gök atlası ile gök mekaniği anlatımı
  • Uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörlerimizden iki tanesinin kullanılması

Çok yorucu ve eğlenceli geçen programın dışında öğrencilerimiz ayrıca; İzmir Doğal Yaşam Parkı gezisi ve İzmir Kordon'da dondurma keyfi yaptılar.