Özel Mürüvvet Evyap Okullarında, öğrencilerimizin sağlığı dikkatle izlenir, fiziksel gelişim ve sağlık durumlarıyla ilgili her türlü bilgi kayıt altına alınır.

• Okulumuzda tam gün görev yapan iki hemşire ve acil bir durumda ilk müdahaleyi yapabilecek şekilde donatılmış iki adet revir bulunur.
  • Anaokul-ilkokul bölümünde bir ve ortaokul-lise bölümünde bir adet olmak üzere toplam iki yataklı revirlerimizde gerekli hallerde öğrenci yatırılarak gözlem altında tutulur.
  • Revirlerimizde yapılan tüm işlemler revir defteri kaydı ile tutulur.
  • Okulumuzda öğrencilerin boy, kilo, hijyen taramaları düzenli bir şekilde yapılır ve e-okul sistemi ile aileyle paylaşılır.
  • Düzenli ilaç kullanması gereken öğrencilerimizin ilaç saatleri dikkatle takip edilir ve ilaçlarını doğru bir şekilde, aksatmadan kullanmaları sağlanır.
  • Aile izni olmadan, aile aranmadan öğrenciye ilaç verilmez.
  • Özellikli öğrenciler, alerjisi olan öğrenciler vb. öğrencilerin kaydı dikkatle alınır ve sürekli gözetilir.
  • Hastane müdahalesi gerektiren acil durumlarda öğrenci gecikmeksizin hemşire gözetiminde en yakın hastaneye götürülür ve velisine derhal haber verilir. Ailenin talep ettiği hastane var ise dikkate alınır.
  • Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği takvime göre Aile Sağlığı Merkezleri iş birliği ile öğrencilerin aşıları ve işitme testi, ağız-diş sağlığı gibi taramaları yapılır.
  • Öğrencilerimizin kronik hastalıklarını ve okulumuzda uygulanan aşıları kapsayan sağlık dosyaları her öğrencimiz için ayrı ayrı tutulmaktadır.
  • Okulumuz sağlık çalışanları tarafından öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik, sağlıkla ilgili konularda seminer ve bilgilendirme çalışmaları yapılır.