Özel Mürüvvet Evyap Okullarında, 11 ve 12. sınıflar için Servetifünûnun en önemli şairi  Tevfik Fikret’in 1906 -1915 yılları arasında yaşadığı ev olan daha sonra müzeye çevrilen Aşiyan Müzesi gezisi organize edildi. Müzede Tevfik Fikret’in eserlerini yazmasına da ilham olan muhteşem deniz manzaralı evi gören öğrenciler derslerde teorik olarak öğrendikleri Fikret’in bal mumundan heykelini, eşyalarını, kendi yaptığı resimleri ve kitaplarını da görerek şairin ruhunu ve kişiliğini de kavrama imkânı buldular, aynı zamanda dönemin tarihsel ve sosyal şartlarını da görerek öğrendiler. Öğrenciler, müze yetkilileri ve öğretmenlerinin de katkılarıyla bilgilendirici ve keyifli zaman geçirdikleri bir edebiyat gezisi yaptılar.