Özel Mürüvvet Evyap Ortaokul öğrencileri, enerji verimliliğine ve tasarrufuna dikkat çekmek için Enerji Tasarrufu Haftası’nı çeşitli etkinlikler hazırlayarak ve farkındalık sağlayarak kutladı.

Öğrencilerimiz, enerjinin hayatımızın her alanında çok önemli bir yere sahip olduğunu ve enerji elde edilmeden yaşamsal faaliyetlerimizin hiçbirini gerçekleştiremeyeceğimizi çarpıcı sayısal değerlerle sundular. Çeşitli önerilerde bulunarak kullandığımız ürünlerin daha az enerji tüketenlerini seçerek bilinçlenmenin önemini anlattılar. Bu sayede enerjinin tasarruflu kullanılması durumunda hem aile hem de ülke bütçesine katkıda bulunulacağı matematiksel ifadelerle vurgulandı.

Ayrıca öğrencilerimiz, yaptıkları bu yaratıcı çalışmalarıyla Enerji Tasarrufu konusunda öğrendiklerini yaşam boyu uygulamaları gerektiği kanısına vardılar.