‘Karakter Eğitimi Haftası Girişiminin Ortakları; öğrencileri 21. yüzyılın taleplerine ve zorluklarına karşı hazırlamak için çalışırken tüm PreK-12 okulları arasında “karakter eğitimini “teşvik eder. Hepsi bu girişimin bir parçasıdır çünkü bir çocuğun karakter gelişiminin çok önemli olduğuna inanılır.
Karakter Eğitimi Haftası Girişimi; vatandaşlık, saygı, hesap verebilirlik, özveri, sorumluluk, özen, dürüstlük, nezaket, liderlik, bütünlük gibi sağlıklı bir toplum için gerekli olan evrensel, temel etik değerleri kapsar.

Her sene düzenlenen uluslararası ‘Dünyayı Bir Karakterle Renklendirin’ yarışmasına bu sene 5. sınıf öğrencilerimiz; Itır KABAKÇIOĞLU, Talya LOUIS, Melisa SÖZMEN ve Azra KOCABAŞ katıldılar. Ortaokul İngilizce öğretmenleri rehberliğinde, seçtikleri etik değerlerle ilgili bir slogan hazırlayıp çizimde bulunan öğrencilerimiz ‘dürüstlük’, ‘liderlik’ ve ‘sorumluluk’ temaları üzerinde çalışarak katılımda bulundular.

Tüm öğrencilerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.’