KAMPÜSTE
YAŞAM

EVYAP ÇİFTLİK

Evyap Çiftlik; Özel Mürüvvet Evyap Okullarının kullanımına tahsis edilmiş,  araç ile okulumuza sadece 5-6 dakika mesafede olan, Marmara Denizi’nin Karadeniz ile buluştuğu noktada, Belgrad Ormanları’na yakın, kuş cıvıltıları, oksijenin ve yeşilin hakim olduğu bir doğanın içinde bulunmaktadır.

Özel Mürüvvet Evyap Okulları olarak çocuklar için hazırladığımız Evyap Çiftlik’te çocuklarımızı doğayla buluşturup bağ kurmalarını ve doğal yaşamın içinde olmalarını amaçlıyoruz. Özellikle pandemi döneminde, sosyal ve fiziksel aktivitelerden uzak kalan çocuklarımıza enerjilerini açığa çıkarma imkanı sağlıyoruz.

Çocuklar, ekosistem döngüsünü anladığında ve doğayla buluştuğunda öğrenmekten zevk alır, meraklı ve araştırmacı olur, gözlem yapar, çözümler üretir. Doğaya ve diğer tüm canlılara saygı duymayı öğrenir, daha sağlıklı, daha yaratıcı, daha stressiz, mutlu çocuklar olarak yetişir. Çünkü çocuklar hayatı deneyimleyerek daha fazla öğrenirler.

Evyap Çiftlik’te çocuklara sunulan olanaklar:

• Sosyal mesafe kurallarına uygun alanlar,
  • Sağlık ve güvenlik tedbirleri alınmış bir ortam,
  • Açık derslikler,
  • Koşup oynayabilecekleri piknik ve spor alanları,
  • Tarım için açık alanlar ve sera alanları,
  • Arı, kümes, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların yaşam alanları.

Çocuklar Evyap Çiftlik’te neleri deneyimler?

• Açık sınıflarda kara tahta kullanarak ders yapmayı,
  • Her sınıfa tahsis edilmiş 13 dönüm tarlada ekme-biçmeyi,
  • 50’ ye yakın sebze-meyve çeşidini tanımayı,
  • Kendi ektikleri tohumun mahsullerini toplamayı,