12 Mart "İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy " Söyleşisi

"Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet,

Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal."

Bağımsızlık düşüncesinden bir an olsun vazgeçmeyen ve İstiklal Marşında bu düşünceyi en etkileyici biçimde dile getiren Millî Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy anıldı.

Özel Mürüvvet Evyap Okulları Türk Dili ve Edebiyatı zümresi, 11 Mart Pazartesi günü, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Mehmet Güneş'in katılımıyla Mehmet Âkif Ersoy üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Mehmet Âkif Ersoy'un hayatı, vicdanlı bir şair oluşu, Milli mücadele yılları,12 Mart 1920 'de kabul edilen İstiklal Marşının yazılma hikâyesi ve şairin yaşadığı tüm mücadeleler Doç. Dr. Mehmet Güneş tarafından öğrencilerimize anlatıldı. "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." sözleri ile söyleşisini bitiren Mehmet Bey'e Okul Müdürümüz Selçuk Erdem Bey çiçek takdim etti. Bu anlamlı ve özel günde öğrencilerimiz Mehmet Âkif Ersoy'u tanımış, savaş yıllarındaki mücadeleleri bir nebze olsun hissetmiş, şehidlerimizi yâd etmiş oldular. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.