Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesinde Ders

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencileriyle, Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesinde “Kütüphanede Bir Ders” etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri eşliğinde Gülhane Parkının içinde bulunan II. Mahmut döneminde Alay Köşkü olarak kullanılan ve bugün müze- kütüphane olan Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi ziyaret etti. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın zaman anlayışı, sanata bakışı, hocası Yahya Kemal Beyatlı’ya olan sevgisi ve kitapları üzerine bir ders yapıldı. Ardından üst kata çıkılarak 33 ayrı yazarın 100’ü aşkın ayrı eşya ve belgesi incelendi. Öğrencilerimiz Servetifünun dergisinin ilk baskısını, Nâzım Hikmet’in el yazısıyla yazılmış şiir örneklerini, Nedim’in şiirlerini ve daha birçok yazarın sanata bakışını okumuş, hissetmiş oldu.