Bilgisayar Kulübü Robotik ve Kodlama Etkinliği

İlkokul bilgisayar kulübü olarak katıldığımız “Çocuklar İçin Kodlama Laboratuvarı” etkinliğinde öğrencilerimiz kodlama, robotik ve mühendislik becerilerini kullanarak dolu dolu bir gün geçirdiler. Apple Store’da düzenlenen etkinlikte eğitmenler eşliğinde öğrencilerimiz “Swift Playgrounds” uygulaması ile kodlama becerilerini kullanarak sunulan problem durumlarına yaratıcı çözümler geliştirdiler. Ardından “Sphero Bolt” robotunu akıllı cihaz ile kodladılar; robotun labirenti tamamlaması için doğru ölçü, açı ve kodları kullanarak etkinliği tamamladılar. Öğrendikleri bilgileri uygulayan, deneyen pes etmeyen ve çözüme ulaşan öğrencilerimize bu deneyimi yaşamalarında desteklerinden dolayı Apple eğitmenlerimize teşekkür ederiz.