Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Teknik Gezisi

Coğrafya bölümü olarak okulumuz 9. ve 10 sınıf öğrencileriyle Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsüne teknik gezi düzenlendik. Gezide depremin oluşum nedenleri, nasıl ölçüldüğü ve çeşitleri, dünyadaki ve ülkemizdeki örnekleri ve depremden korunma yöntemleri hakkında bilgiler edindik.

Afete Hazırlık Eğitim Biriminden Temel Afet Bilinci Eğitimi alarak rasathane tarafından oluşturulan deprem parkta uygulamalı eğitim gerçekleştirdik.

Bölgesel deprem - Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi’ndeki uzmanlardan dünyada kaydedilen tsunamiler hakkında bilgi aldık. Ülkemiz ve çevre denizlerinizde oluşabilecek olası tsunami dalgalarının şiddeti ve etkileri ve tsunami meydana geldiğinde alınabilecek tedbirler hakkında bilgilendirildik.

Öğrencilerimizle birlikte astronomi laboratuvarında astronomi tarihi ve bilimindeki çalışmalar hakkında bilgilendirildik. Gözlemevinde bulunan teleskop ile güneş lekelerini ve hareketini gözlemleme fırsatı elde ettik.