Edebiyat Projeleri Sunumu

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi 9 ve 10. Sınıf öğrencilerinden oluşan 16 kişilik ekip, 24 Nisan Çarşamba günü okulumuz fuaye alanında “ Edebiyat Projeleri Sunumu” gerçekleştirdi.

Öğrencilerimize birinci dönem edebiyat öğretmenleri tarafından hangi şair/yazar üzerine çalışma yapacağı, hangi kitapları okuması gerektiği ve çeşitli kaynak isimleri verildi. Proje ödevlerinde çeşitli kitaplar, makaleler okuyan öğrencilerimiz sorumlu olduğu şaire/yazara ait müzeleri de ziyaret etti. Ardından hazırladıkları ödevleri sergide öğretmenlerine ve arkadaşlarına sundu. Kimi öğrencimiz Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın eserlerinin yer aldığı bir tanıtım kitapçığını sundu; kimi Ümit Yaşar Oğuzcan’ın Galata Kulesi şiirini okudu; kimi Necip Fazıl Kısakürek’in anılarından bahsetti…

Öğrencilerimiz bu proje kapsamında ayrıntılı araştırma yapıp, çeşitli sunumlar hazırlayarak yaklaşık altı aylık emeklerini akranlarına, öğretmenlerine büyük bir keyifle sundu. Okul Müdürümüz Selçuk Erdem Bey ve 9-10.sınıfların Müdür yardımcısı Ekrem Tok Bey de sergiyi gezerek öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik etti. Proje çalışmalarının yapılmasına, öğrencilerimizin yönlendirilmesine destek olan edebiyat öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.