Edebiyatın Şiir Hâli "Şükrü Erbaş ve Haydar Ergülen"

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi öğrencileri, 29 Mart 2019 Cuma günü Türk Dili ve Edebiyatı zümresi tarafından düzenlenen "Edebiyatın Şiir Hâli"  söyleşisinde Şükrü Erbaş ve Haydar Ergülen"  ile bir araya geldi. "Gittikçe yalnızlaşıyorsunuz insan kardeşlerim /Ne bir ortak sevinciniz kaldı sizi çoğaltacak /Ne bir içten dostunuz var acınızı alacak /Unuttunuz nicedir paylaşmanın mutluluğunu..." dizelerinin sahibi Şükrü Erbaş ile “Şiir yazmaya başladım, hayli geç bir yaşta, üniversiteye giderken. Baktım ben de aynı şeyleri yazıyorum. O zaman bazı şairlerin bazı temalara, konulara daha yakın olduğunu, onları kazmakla uğraştıklarını anladım. Kazdıkça yazmak, yazdıkça kazmak ve böylece derinleşmek isteği. ” diyen Haydar Ergülen, şiir yazma serüvenleri, sanat anlayışları, bir sanatçının sorumluluklarının neler olduğu ve şiirlerinin hikâyeleri üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Öğrencilerimiz söyleşi öncesinde şairlerin şiirlerinden oluşan bir şiir dinletisi gerçekleştirerek  söyleşiye hoş bir girizgâh yaptılar. Dinletinin ardından öğrencilerimizin sorularını cevaplayan şairler ardından kendi şiirlerini seslendirerek salonda unutulmaz dakikalar yaşattılar. Okul Müdürümüz Selçuk Erdem tarafından söyleşi sonunda şairlere plaket ve çiçek takdimi yapıldı.Emeği geçen tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.