Evyap Koleji baharda Doğu Karadeniz'de

Okulumuz 11 sınıf öğrencilerimiz ve  coğrafya öğretmeni Osman IŞIK, İngilizce öğretmeni Burcu TOSUN'la birlikte yeşil ve mavinin bütünleştiği Doğu Karadeniz Bölümüne 2- 4 Mayıs 2019 tarihinde gezi düzenledik. Trabzon şehrinde ilk olarak cami olarak kullanılan mimarisi ve freskleriyle ünlü Ayosofya müzesini rehberimizin enfes anlatımıyla inceledik. Gümüş takı sanatıyla ünlü Trabzon şehrinde yöresel Kazaziye, Telkâri ve Hasır ürünleriyle ilgili Saray Gümüş Atölyesinden bilgi aldık.

Daha sonra Soğuksu tepesindeki Art Neuve tarzında yapılan ve Trabzon halkının Ata’ya armağanı olan Atatürk Köşkü’nü ziyaret ettik. Altındere Vadisi Milli Parkı’ndaki Sümela Manastırı’nı görme imkânına sahip olduk. Müthiş bir manzaraya sahip olan Uzungöl’ de doğa yürüyüşü yaptık.

Rize şehrinde ise Fırtına Vadisi gezisinde tarihi Şenyuva ve Çinçiva köprüleri ile Zilkale ve yeşilin her tonunun hâkim olduğu Ayder Yaylası’nı gördük. Ayder Yaylası’nda Kalegon, Gelin Tülü Şelalesi gibi panoramik noktalarda fotoğraf çekme imkanı bulduk. Gezimizin son gününde Rize Çay fabrikasındaki üretim aşamaları hakkında bilgi alıp, çay topladık. Enfes Rize çayının tadına baktık.  Güzel anı ve hatıralarla gezimizi sonlandırdık.