“Hami Projesi”

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün "Hami Projesi" ile özel ve kamu okulları arasında iş birliği amaçlanıyor. Bu kapsamda Anafartalar Ortaokulu, Zekeriyaköy Ortaokulu, Fahrettin Aslan Ortaokulu ve Mehmet İpgin Ortaokulu ile Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi arasında Hami projesi kapsamında eğitim işbirliği  planlandı.

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Müdürü Selçuk Erdem, Mehmet İpgin İlkokulu Okul Müdürü İlknur Altun ile Hami projesi kapsamında 07 Mart 2019 tarihinde eğitim işbirliği  protokolü imzaladı.

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi bu protokol kapsamında imkânlarından anlaşma yapılan devlet okullarını istifade ettirmeyi planlıyor. Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi,  proje çalışmaları, deneyler, sosyal faaliyetler, konferanslar, seminerler, spor ve sanat faaliyetleri gibi alanlarda sahip olduğu geniş birikim ve olanakları hami okullar ile paylaşacak.11 bin 600 özel okulun bulunduğu ülkemizde, 1 milyon 350 bine yakın öğrenci özel okullarda okuyor.

2023 Eğitim Vizyon Belgesi'nde özel öğretim ile kamu okulları arasındaki iş birliği ve sosyal dayanışmayı arttıracak çalışmalar önemli bir başlık oluşturmuştu. Bu hedefe hizmet edecek çalışmalardan biri olan Hami Projesi iki kurumsal yapının eğitimin temel hedeflerine ilişkin iş birliği yapmalarını hedefliyor. Atölyeler, laboratuvarlar, sosyal ve fiziki ortamların da paylaşılması temel başlık. Öğrencilere yönelik sosyal bir proje varsa aynı projenin diğer okullar ile ortaklaşa yapılması esas alınıyor. Proje kapsamında eşleşme yapılan okulların öğretmenlerine hizmet içi eğitimler de öngörülüyor. Hami Projesi ile veliler de sosyal yardımlaşma projesi başlattıklarında sadece kendi öğrencilerine değil  hami  okulu da dikkate alarak ortak çalışma yapacaklar. Yurt içi ve yurt dışı Avrupa projelerinin de ortak bir planlama ile yürütülebilmesi mümkün olacak. Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Müdürü Selçuk Erdem protokol imzası sonrasında Mehmet İpgin İlkokulu Okul Müdürü İlknur Altun’a projenin başarısı için iyi dilek ve temennilerini sunup teşekkür etti.