Kütüphane Haftası etkinlikleri

55. si kutlanan kütüphane haftasında öğrencilerimiz kütüphaneyi bol bol ziyaret ederek çeşitli etkinliklere katıldılar. Kütüphanenin önemini kavrayıp, kütüphane kullanımı ile ilgili çalışmalar yaptılar. Kitap türü bulma, yazar kitap eşleştirme, yer numarasından kitap bulma, verilen resimlerle hikaye oluşturma, kaynakça oluşturma, bilgi kaynaklarını eşleştirme gibi etkinliklere katıldılar. Bunların dışında, belirlenen kitapları önceden okuyan öğrencilerimiz kitap haritası oluşturma etkinliğine katıldılar. Her hafta düzenli olarak geldikleri kütüphane saatinin bu haftaki bölümünde 1. Sınıf öğrencilerimiz kütüphane öğretmenimiz ile birlikte kitap ayracı tasarladı. 2. Sınıf öğrencilerimizle kitap türlerinden kurgusal olan ve kurgusal olmayan kitapların özellikleri hakkında çalışmalar yapıldı. 3. Sınıf öğrencilerimiz ile kütüphane öğretmenimiz ben nasıl kütüphaneci oldum konulu söyleşi yaptı ve sonrasında kütüphane türlerini öğreterek hangi kütüphanede çalışmalarını istediklerini resmettirdi. 4. Sınıflarla kütüphanede yer alan kitapların diziliş sistemi olan Dewey Onlu Sınıflama Sisteminin puzzle oyununu oynandı. Kütüphane haftası boyunca öğrencilerimiz kapak tasarlayarak, kütüphane ile ilgili karikatür oluşturarak, kütüphane krokisi çizerek ve kütüphane ile ilgili şarkı sözü yazarak kütüphane haftasında aktif rol oynadılar.