Marmara Denizi'nin Kimyası Semineri

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi öğrencileri, Türkiye Kimya Derneği Başkanı ve Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahattin Yalçın'ın semineri ile Marmara Denizi'nin derinliklerine indi.

Prof. Dr. Bahattin Yalçın, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans ve doktora derecelerini Marmara Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 1991 yılında araştırma görevlisi olarak göreve başladığı Marmara Üniversitesi Kimya Bölümünde 2015 yılından bu yana Profesör olarak çalışmalarına devam etmektedir. 2009 yılında Doğa Bitkileri ve Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 2010 yılında Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezinde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Halen, Türkiye Kimya Derneği Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Bahattin Yalçın, öğrencilerimize verdiği seminerde, Marmara Denizi ile ilgili yaptığı çalışmalarından bahsetti. Marmara Denizi'nin özellikleri ve bulundurduğu canlı türleri  hakkında detaylı bilgi verdi. Bunun yanında, denizin kirlenmesine sebep olan faktörleri, bu kirleticilerin denizin kimyasını ve barındırdığı canlıların yaşamını nasıl etkilediğini, yaptığı projeler sonucunda ortaya çıkan akademik verilerle öğrencilerimize aktardı. Bunun yanında, ülkemizde akademik faaliyetlerin nasıl sürdürüldüğü ve gençlerin projelerini nasıl hayata geçirebileceği konusunda da yol gösterici bilgiler verdi. Öğrencilerimizin Marmara Denizi ve akademik faaliyetlerle ile ilgili merak ettiği soruları cevaplayarak seminerini sonlandırdı.

Sayın hocamız Prof. Dr. Bahattin Yalçın'a, değerli bilgilerini bizimle paylaştığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz.