Nihat Berker Söyleşisi

Kadir Has Üniversitesi Rektör Yarımcı ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Nihat Berker,  Özel Mürüvvet Evyap Lisesi öğrencileriyle söyleşide buluştu.

Nihat Berker, 1967’de Robert Kolej’den mezun olmuş, 1971’de MIT’den Fizik ve Kimya çift lisans, 1972’de Illinois Üniversitesi’nden Fizik yüksek lisans ve 1977’de doktora derecesi almıştır. Doktora sonrası araştırmalarını 1977-1979 yılları arasında Harvard Üniversitesi’nde yapmıştır.

1979-1999 yılları arası 20 yıl MIT’de öğretim üyeliği yapan Berker, 1988’de Profesör, 2004’te Emeritus Profesör ünvanını almıştır. 1999’da Türkiye’ye kesin dönüş yapan Berker, aralıksız olarak lisans, lisansüstü ve lise öğrencilerine ders vermiştir.

Okulumuz Konferans Salonunda öğrencilerimizle bir araya gelen Nihat Berker, “Eğitim ve Araştırma, Başarı ve Mutluluk, Kendi Geleceğimizi Belirleme” konulu bir söyleşi yaptı. Akademik kariyeri ve öğrencileriyle yaptığı çalışmaları anlatan Nihat Berker’i öğrencilerimiz ilgiyle dinledi.

Söyleşinin sonunda öğrencilerimiz  merak ettikleri, öğrenmek istedikleri her şeyi sordular. Program bitiminde konuğumuzun etrafını saran öğrencilerimiz ayaküstü bir söyleşi daha gerçekleştirdi.