Öğrencilerimiz Şiir Teknesinde

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi 11. sınıf öğrencilerimiz Sarıyer Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen “ Şiir Teknesi” programına katıldılar.

“Boğaz’da Edebiyat” başlığıyla düzenlenen etkinliğin ilk gününde Şiir Teknesi, Boğaz’a açıldı. 8. Sarıyer Edebiyat Günleri’nin Şiir Teknesi bu yıl hüzünlüydü. Etkinliğe her yıl katılan Şair Küçük İskender’in ölümüyle oluşan boşluk Şiir Teknesi’ne de yansıdı. Etkinliğin açılışında konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç “Edebiyat günleri coşkusunu yaşayacağız ama bu yıl bir yanımız eksik. Geçtiğimiz yıllarda şiirleriyle bize eşlik eden sevgili küçük İskender maalesef aramızdan ayrıldı. Bu yıl da bizimle olacaktı. Burada buluşacak, dizeleri yine Boğaz’ın serin sularına okuyacaktık, martılara sözümüz vardı ama olmadı. Belki fiziki olarak burada değil ama inanıyorum o bizi bir yerlerden mutlaka izliyordur.  Bütün kaybettiklerimize buradan selam olsun.” dedi.

Şiir Teknesi’nde ilk konuk Kafa Dergisi yazarı Gökhan Dağıstanlı oldu. Şiirli müzikli bir yolculuk yaşandı. Yolculuk boyunca okulumuz öğrencilerinden Fatma Zehra Tekneci ve Ceyda Ceren Eski sevdikleri şairlerden seçtikleri  şiirlerini okudular.

Şiirler ve müzik dinletileri eşliğinde Boğaz turu yapan Şiir Teknesi Kireçburnu sahiline yanaştı. Sarıyer Belediye Başkanı ve etkinliğe katılan herkes coşkulu bir şekilde teknedeki öğrencileri karşıladı. Etkinlik alanında toplanan öğrencilerimizle birlikte “Edebiyat Günleri” açılışı gerçekleşti.