Okulumuzda ''Dil Bayramı'' Coşkusu

Türkçe, bugün hem konuşan kişi bakımından hem de yayıldığı geniş alan dolayısıyla dünya dilleri arasında bilinirliği en fazla olan dillerdendir.

Millet olarak ezelden ebede yürüyüşümüzün en kıymetli değerlerinden olan dilimiz; zengin bir edebiyatı, tarihi, sanatı kaldırabilme ve taşıyabilme gücüyle bunların tamamı diyebileceğimiz medeniyetimizin ana direği olmuştur.

26 Eylül 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’nın toplanmasından bu yana  Dil Bayramı’nın bugün 87’ncisini kutlamaktayız.

Bu nedenle okulumuzun Türkçe zümresinin hazırladığı “Türkçesi Varken” adlı video gösterimini hep birlikte izledik, dilimize girmiş yabancı sözcüklerin Türkçe karşılıklarını söylediğimiz videomuz öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlendi. Öğrencilerimizin heyecanı ve coşkusu ise keyifli anlar yaşattı.

Katkılarından dolayı okul yönetimimize, müdürümüze,  din kültürü ve ahlâk bilgisi zümresine, öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.