Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi "Beamline For Schools-BL4S" Bilgilendirme Etkinliğinde

Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan takımımızla Avrupa parçacık fiziği laboratuvarı CERN'in öncülüğünde yapılan "Beamline for Schools-BL4S" yarışmasının bilgilendirme eğitimine katıldık."Beamline for Schools-BL4S" yarışması dünya genelinden 10.000'den fazla öğrencinin katıldığı ve lise öğrencileri arasında yapılan bir organisazyondur. Yarışma dünyanın en popüler bilim yarışmaları arasındadır ve yarışmada kazanan takıma deneyini DESY'de yapma fırsatı tanınıyor. DESY Almanya'nın parçacık fiziği, hızlandırıcı ve foton bilimi konularındaki ulusal laboratuvarıdır. CERN yükseltme ve bakım döneminde olduğundan BL4S'i sürdürmek için DESY ile işbirliği yapmıştır.Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi  Öğrencileri bilgilendirme etkinliğinde  Prof. Dr. Serkant Ali Çetin'den parçacık fiziği ile ilgili gerekli eğitimleri aldılar, Yarışmanın diğer basamaklarına hazırlanmaya başladılar.Öğrencilerimizin başaracağına ve en iyisini yapacaklarına inanıyoruz. Öğrencilerimizi gönülden destekliyoruz.