Sultanahmet’e EVYAP Çıkartması

Özel Mürüvvet Evyap Fen ve Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri Sultanahmet’te “ASK ME” projesini gerçekleştirdi. Proje için İstanbul’da turistlerin en yoğun olduğu tarihi yarımada Sultanahmet belirlendi. Öğrencilerimiz önceden İngilizce öğretmenleri tarafından Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı ve Ayasofya’nın İngilizce tarihçesi ve mimarisi hakkında bilgilendirildi. Gruplar halinde görevli oldukları alanda turistlere İngilizce bilgiler veren öğrencilerimiz, öğle yemeği olarak geleneksel Sultanahmet köftesi yediler. Bu proje aracılığı ile öğrencilerimiz öncelikle diyalog başlatma pratiği yaparak özgüvenlerini geliştirme ve  İngilizce iletişim kurma fırsatı elde etmiş oldular. Başta Yabancı Diller Zümre Başkanı Gaye Oruç olmak üzere projede emeği geçen İngilizce öğretmenlerimize teşekkür ederiz.