Türkçe Dersinde Altı Şapkalı Düşünme Tekniği

5. sınıf öğrencilerimiz Türkçe dersinde, müfredat dahilindeki kazanımları, etkinlikler yaparak veya farklı teknikleri kullanarak pekiştiriyor. Günümüzde pek çok kurumsal şirket hem işe alım sürecinde hem de verimi artırmada farklı düşünmeler yapabilen, başkalarının fikirlerini de önemseyip yaratıcılığını ortaya koyabilen çalışanlar arıyor. Öğrencilerimiz, ''Altı Şapkalı Düşünme Tekniği'' ile farklı bakış açılarının önemini kavradı. Bir problemin çözümü hakkında düşünürken süreç yönetiminin önemini, fikirlerin yaratıcılıkla şekillendirilebildiğini, olumsuz bakış açısının da riskleri görmedeki önemini, sezgilerimizin karar almadaki payını yaşayarak öğrendiler. Öğrencilerin katılımıyla verimli ve keyifli bir ders işledik.